Sistem Desktop TTX Home Dark V2 New

Iti rasplatim fidelitatea

Va rugam sa va autentificati/inregistrati pentru a putea primi/folosi codul de discount pe care vi-l oferim

Sistem Desktop TTX Home Dark V2

Sistem Desktop TTX Home Dark V2 cu Procesor Coffe Lake Model: CORE I3-9100F / 3.6GHz, 8 GB DDR4,1 TB HDD, fara unitate optica, GTX-1050/2GB/DDR5, Carcasa Segotep,Sursa 500W

Iesiri video:

2 700,00 lei


Pretul include taxa de mediu

TTX-65-V2

+ -

SL
0
0/5 - 0 reviews
 
Date tehnice
 • Clasa procesor: Intel® Core™ i3
 • Familie procesor: Coffee Lake
 • Frecventa procesor (MHz): 3600
 • Cache procesor (Kb): 6144
 • Numar nuclee: 4
 • Socket: 1151 v2
 • Placa de baza: mATX
 • Chipset: H310
 • Retea integrata: Da
 • Sunet integrat: Da
 • Memorie: 8 GB
 • Tip memorie: DDR4
 • Frecventa memorie (MHz): 2133
 • HDD(GB): 1000
 • Buffer(MB): 32
 • Viteza de rotatie(rpm): 7200
 • Chipset video: GTX1050
 • Memorie video: 2048
 • Carcasa: Segotep
 • Sursa(W): 500
 • Garantie: 24 luni
 • Unitate optica: Nu
 • Frecventa in Turbo ( MHz): 4200
 • Model procesor: i3-9100F
 • Benchmark: 8083
 
Despre porturile video

 

PORTURILE VIDEO

 

         Aceasta expunere are drept scop prezentarea modului de functionare al diferitelor porturi video ale placilor de baza si ale placilor video dedicate, precum si compatibilitatea acestora cu monitoarele analogice sau digitale.

 

         Portul VGA - este cel mai vechi model de port video si permite transferul semnalului video analogic de la placa de baza sau placa video dedicata catre monitor. Portul de pe placa, cunoscut si sub numele de „iesire adaptor grafic”, este o mufa mama cu 15 pini aranjati pe 3 randuri. El furnizeaza semnalele video analogice RGBHV cablului care face lagatura cu monitorul.

Semnificatia semnalelor este:

         R – culoarea rosie

         G – culoarea verde

         B – culoarea albastra

         H – sincronixare orizontala

         V – sincronizare verticala

 

 

Acest tip de port poate asigura o rezolutie video maxima de 1280×1024pixeli( SXGA) sau chiar 2048×1536pixeli (QXGA) si este redat mai jos:

 

         

Imaginea mufei tata a cablului de conectare:

 


         Trebuie specificat ca monitoarele digitale dotate cu cablu de conectare VGA sau cu mufa de conectare cablu VGA, au incorporat un convertor de semnal de la analogic la digital, care permite redarea semnalului analogic.

 

         Portul VGA mai este cunoscut si ca D-Sub 15, incorect denumit dupa portul mai vechi D-Sub 9, care era folosit la vechile standarde video CGS si EGA,

 

         Portul DVI (Digital Visual Interface)

         Acest port poate fi intalnit la majoritatea placilor de baza si placilor video moderne, fiind portul video de semnal digital. De la inceput trebuie sa facem o deosebire intre 2 tipuri de porturi DVI diferite: DVI-D si DVI-I.

 

         Portul DVI-D - este numai pentru semnal digital, el nu transmite elementele semnalului analogic si poate fi folosit direct numai la monitoare digitale, care sunt prevazute cu unul din cele 2 tipuri de conectori DVI specificati mai sus (nu permite transmiterea unui semnal analogic decat prin intermediul unor adaptoare active – vezi capitolul Adaptoare de semnal). La randul sau, portul DVI-D poate fi Single Link si Dual Link:

 


 

DVI-D Single Link

 

DVI-D Dual Link

 


Nu trebuiesc confundate cele 2 tipuri cu posibilitatea cuplarii a unui monitor sau a doua monitoare. Primul are un singur canal de transmisie si permite rezolutii de pana la 1920×1200 la 60 Hz, al doilea are 2 transmitatoare si permita max. 2560×1600 la 60 Hz.

 

         Portul DVI-I permite transmiterea ambelor semnale (digital si analogic) si poate fi folosit pentru monitoare digitale sau analogice, daca se foloseste un cablu adecvat sau daca se folosesc adaptoarele pasive de semnal pentru portul analogic. Si portul DVI-D poate fi Single Link si Dual Link:

 


 

DVI-I Single Link

 

DVI-I Dual Link

 


Nu trebuiesc confundate cele 2 tipuri cu posibilitatea cuplarii a unui monitor sau a doua monitoare. Primul are un singur canal de transmisie si permite rezolutii de pana la 1920×1200 la 60 Hz, al doilea are 2 transmitatoare si permita max. 2560×1600 la 60 Hz.

 

         Portul HDMI (High-Definition Multimedia Interface)

         Acest port este inlocuitorul digital al portului analogic si permite suplimentar si transmiterea semnalului audio digital. Semnalul video digital este necomprimat, in timp ce semnalul audio digital poate fi comprimat sau necomprimat. Este direct compatibil cu porturile DVI-D si DVI-I, pentru transmisie fiind suficiente adaptoarele pasive (vezi cap. Adaptoare de semnal). Pentru conversia la portul VGA trebuia utilizat un adaptor activ. De asemenea, porturile HDMI pot fi Single Link si Dual Link.

 

Tipuri de conectori HDMI:


  

 


         Tipul A are 19 pini si este compatibil cu portul DVI-D Single Link cu un adaptor pasiv

         Tipul C are tot 19 pini si este dedicat sistemelor portabile

         Tipul D are tot 19 pini, dar semnificatia lor este total diferita fata de A si C

         Exista si un Tip B, dar care a fost inlucuit cu portul Display.

 

         La conectarea unor dispozitive cu port HDMI trebuie tinut cont si de faptul ca unii producatori folosesc sisteme de recunoastere a echipamentelor, care pot bloca conectarea in unele cazuri (folosit in special la echipamente de tip Blu-Ray). Folosirea portului HDMI cu standardul 1.4 permite rezolutii maxime de 4096×2160p/24 Hz, iar cu standardul 2.0  4096×2160p/60 Hz.

 

         Portul Display

         Portul Display este primul sistem care transmite date in forma de pachete. Poate transmite simultan date video si audio, dar le poate transmite si separat fara prezenta celuilalt. Portul nu este compatibil cu protocolul DVI sau HDMI, dar modelul Dual Link Display poate fi utilizat cu un convertor pasiv pentru  porturile Single Link DVI si HDMI. Pentru VGA este necesar un adaptor activ care se poate alimenta din portul Display, iar pentru Dual Link DVI adaptorul activ trebuie sa contina un alimentator separat.

 

Port display

Conector display

 

 


         Acest port asigura prin standardul 1.3 rezolutii maxime de pana la 5120 × 2880 pixeli la 60Hz si 120Hz si de 7680 × 4320 pixeli la 30Hz si 60Hz.

 

         Adaptoare de semnal

         Deci, daca mufa de semnal al placii de baza (daca nu exista placa video dedicata) sau a placii video nu se potriveste cu cablul folosit la monitor, avem nevoie de Adaptoare de semnal (pasive sau active).

        

Adaptoarele pasive se pot folosi la conversia semnalelor:

 


Adaptor DVI-I Dual Link 24+5 pini
la VGA T-M drept sau in unghi:

Adaptor DVI-D Single Link
la HDMI T-M:

Adaptor HDMI
la DVI-I Dual Link T-M:

 

 

 Adaptoarele active se pot folosi la conversia semnalelor:

 

 

Adaptor DVI-D Dual Link 24+1pini
la VGA T-M:

Adaptor mini HDMI C
la VGA Alb T-M:

Adaptor micro HDMI D
la VGA Alb T-M:


 In concluzie, mare grija la alegerea tipului de adaptor/convertor pentru cuplarea portului video la monitorul din dotare sau la alegerea unui monitor nou care sa contina portul video compatibil cu cel al calculatorului.

 

Nici un comentariu inregistrat pana in acest moment


Numai utilizatorii inregistrati pot adauga review-uri Autentifica-te

Poti achizitiona si

30 alte produse din aceași categorie:

Compara
Continue shopping Compare

a fost adaugat in lista ta de dorinte

Continue shopping Lista de dorinte